29-F País Valencià: Vaga i mobilitzacions per l’Ensenyament Públic i de Qualitat

Ací trobaràs totes les convocatòries de la Vaga d’estudiants: manifestacions a Castelló, València, Alacant, manifest i diversos actes. Els joves en lluita contra les retallades, contra la repressió policial i en solidaritat amb els companys detinguts. la CGT dóna suport a les mobilitzacions.

– València
- Dilluns 27 i dimarts 28 de febrer: Jornades Universitat Crítica, organitzades per l’Assemblea de Blasco (cartell)

- Dimarts 28: Presa de facultats en els campus de Blasco, Vera, Burjassot i Tarongers:

Blasco: A partir de les 19h al rectorat a partir de las 18h en el ágora, el lugar se decidirá en el último momento.

Burjassot: a partir de las 19h hall Fac. Farmacia

Tarongers: a partir de las 18h hall de la Fac. de Derecho

- Dimecres 29-F: Vaga d’estudiants i Manifestació a les 12h des de la Facultat de Geografia i Història (Av. Blasco Ibáñez, metro Facultats)

Assemblea de Treballadores i Treballadors de la Universitat de València, a les 11’45 hores, a les portes de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, amb un únic punt de l’ordre del dia: Suport i Participació a la Manifestació

– Alacant

29 de febrer 2012, 13h. Mà d’Azorín, UA, Alacant. En defensa de l’ensenyament públic i contra l’E2015 (Estratègia 2015, continuació de Bolonya). El 27 i 28 es muntarà al mateix lloc una acampada informativa on es realitzaran activitats preparatives.

Convoquen sindicats i plataformes estudiantils.

– Castelló

29-F. 10:30 Concentració a L’ÀGORA DE L’UJI!, 12:00 Manifestació a La Farola!

ACAMPADA I TANCAMENT

Amb motiu de la jornada de reivindicació estudiantil del 29F, i en solidaritat amb els companys de València, EL FEUP VOS CONVOCA EL PROPER DILLUNS 27 DE FEBRER A LES 11H A LA FACULTAT D’HUMANES PER TAL D’INICIAR UN TANCAMENT I ACAMPADA AL VESTÍBUL. Aquesta s’allargarà com a mínim fins la jornada de lluita del 29F.

Al mateix lloc i hora, es portarà a terme la primera assemblea oberta d’aquesta, amb els següents punts:

- Infraestructura i organització de l’acampada.
- Formació i crítica a l’EU2015.
- Planificació de la jornada de lluita del 29f, i propostes d’activitats.
- Altres.

Acampa i participa!

JPEG - 79.1 kB

Manifest Plataforma en Defensa de la Universitat Pública València

29 DE FEBRER DE 2012: JORNADA EUROPEA PER L’OCUPACIÓ, LA JUSTÍCIA SOCIAL I LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

Els sindicats ens oposem fermament a les polítiques d’austeritat, ajustos pressupostaris i retalls socials que sistemàticament i dins de un pla preconcebut estan desenvolupant les institucions europees i que estan promovent la pobresa i la desigualtat en els països europeus, Grècia, Portugal. En el nostre país ho veiem recentment en la reforma laboral aprovada pel govern del PP, una reforma que no busca una altra cosa que devaluar els drets laborals, una reforma de naturalesa ideològica que respon a les concepcions neoliberals que pretenen acabar amb l’estat de benestar.

És hora de mobilitzar-se front a les agressions que estem patint, és hora de dir prou i respondre als atacs que des de tots els fronts ens estan fent retrocedir a èpoques passades on l’existència de drets socials i laborals estaven per conquistar.

La Plataforma en Defensa de la Universitat Pública dóna suport a les accions previstes en el marc de la “Jornada Europea per l’Ocupació, la Justícia Social i la defensa dels Serveis Públics”, per al dimecres 29 de febrer.

Concretament, des de la Universitat de València, participarem en la Manifestació convocada pels sindicats d’estudiants, en el marc de la jornada de vaga d’estudiants, per al mateix 29 de febrer, a les 12 hores, i que tindrà com a punt de sortida la Facultat de Geografia i Història.

Així, vos convoquem a una Assemblea de Treballadores i Treballadors de la Universitat de València, a les 11’45 hores, a les portes de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, amb un únic punt de l’ordre del dia: Suport i Participació a la Manifestació. Aquesta assemblea està convocada formalment pels sindicats de treballadores i treballadors membres de la Plataforma (CCOO, CGT, CSIF, STE i UGT).

D’altra banda, animem especialment a tot el professorat de la nostra universitat a sumar-se a la convocatòria de les organitzacions estudiantils, tant participant de la manifestació com afavorint la participació de l’alumnat.

Manifest Alacant

DEFENSA LA UNIVERSITAT PÚBLICA!

El pròxim 29 de febrer, sindicats, assemblees i plataformes estudiantils de tot l’Estat convocaran manifestacions, vagues i acampades en defensa de la Universitat Pública i contra l’Estratègia 2015, continuació de Bolonya.

L’EU 2015 enforteix el paper de bancs i grans empreses en permetre’ls triar el rector i fer dependre la Universitat del finançament privat. Així mateix, suposa l’elitització de l’educació superior en crear un sistema d’universitats de prestigi (campus d’excel•lència) per a una minoria i universitats degradades per a la majoria.

Per tot això, la Plataforma d’Estudiants ha decidit organitzar una acampada informativa a la Mà d’Azorín els dies 27 i 28 de febrer, durant la qual realitzarem xarrades, videofòrums i altres activitats que culminaran el dia 29 amb una manifestació que recorrerà la Universitat exigint:

- La convocatòria d’un referèndum en la UA sobre l’Estratègia 2015.
- La congelació de les taxes i la seua reducció gradual fins arribar a la gratuïtat total de l’educació superior.
- La democratització de la Universitat, trencant la distinció entre professors i altres treballadors, dotant els estudiants d’una representació justa i promovent el control de les bases cap als seus representants.
- L’oferta de línies en valencià en tots els plans d’estudi.
- La compatibilització del treball i els estudis, eliminant l’assistència obligatòria i facilitant els canvis de torn.
- La reducció dels grups a un màxim de 40 alumnes per a impedir la massificació en les aules.
- El manteniment dels serveis (clubs socials, copisteries, etc.) sota control de la Universitat o dels seus treballadors, i no d’una empresa concessionària.
- El finançament de la Universitat exclusivament mitjançant diners públics.

PLANTA LA TEUA TENDA CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DE LA UNIVERSITAT!

Manifest Castelló

Contra les retallades i els atacs a l’educació pública, per la unitat estudiantil!

Front d’Estudiants per la Universitat Pública

Justament ara quan el nou ministre d’Educació diu que «les millors universitats són les que estan més mercantilitzades» és quan ens arriba la notícia de l’eliminació de quart d’ESO i de la segregació d’alumnes en funció del seu «rendiment acadèmic» als instituts públics. A més a més, a les intencions de desmantellar la universitat pública a través de l’Estratègia Universitat 2015 se sumen ara els impagaments de la Generalitat Valenciana als centres educatius i l’anunci de la Conselleria d’Educació d’implantar un sistema d’ajudes basat més en el «rendiment acadèmic» que en la renda familiar en Secundària. Si a tot això afegim l’eliminació del «bonollibre» a Primària i Secundària, l’augment de les taxes d’accés a la universitat i l’encariment del transport públic de Castelló tenim l’escenari perfecte per a la mobilització estudiantil i l’anunci de la vaga d’estudiants del 29 de febrer.

Els estudiants universitaris i no universitaris s’han mobilitzat massa vegades en separat sense preocupar-se de buscar els nombrosos punts en comú que tenen les seues reivindicacions. Amb l’ofensiva de retallades antipopulars que patim i que ens afecten per igual, ha arribat el moment d’unir esforços i conjuminar-nos per presentar la batalla per la nostra educació en la forma d’una vaga d’estudiants, a Secundària i a les universitats. El dia 29 de febrer hem d’abandonar les aules i eixir al carrer a reivindicar allò que és nostre.

Els governs central i autonòmic han emprés el desmantellament de l’Estat Social i l’Educació és una de les seues primeres víctimes: A les universitats el seu colp ja fa temps que s’està dibuixant: la LOU, el Pla Bolonya i ara l’EU2015 són reformes que des de fa una dècada estan tractant d’acabar amb el model d’universitat massificada (que no democratitzada) més o menys oberta a un elevat nombre d’estudiants provinents de les capes populars, i tracten d’implantar un model elitista que restringisca a aquestes capes populars l’accés a l’educació superior, mitjançant la imposició d’unes taxes desorbitades (13.000 euros per curs en Anglaterra). A més a més, intenten de sotmetre definitivament la universitat als interessos dels grups empresarials i financers canviant l’estrucutura de govern universitari i el finançament, posant-la sota el seu control directe amb el nomenament a dit dels rectors i fent dependre el finançament dels empresaris privats, amb el consegüent desfinançament públic.

A Secundària el colp és totalment visible. Els vergonyosos impagaments de la Generalitat fan que col·legis i instituts no puguen fer front a despeses corrents com llum, aigua, calefacció, mobiliari, material pedagògic, fotocòpies per no dir de la miserable situació del professorat, amb un sou retallat i congelat, entre altres moltes mancances. Si a tot això afegim actuacions esperpèntiques com la ja retirada Ciutadania en anglés, la substitució d’aquesta per l’estudi d’una constitució no votada pel poble, l’eliminació de quart d’ESO, la concessió de beques en funció del «rendiment acadèmic», les aules massificades, els barracons, la falta de lìnies d’autobús, la suspensió d’activitats extraescolars, la cessó de sòl públic a centres privats i les nombroses ajudes públiques a aquesta educació privada, veiem que la seua situació totalment precària justifica sobradament la jornada de vaga.

Els estudiants no podem permetre i no permetrem més retallades en la nostra educació. És hora de combatre un poder antipopular que busca destruir els nostres drets. La lluita està al carrer.

El 29 de febrer cap estudiant a les aules, tots al carrer!

A les 10:30, concentració a l’Àgora de l’UJI! A les 12:00, manifestació a la Farola!

L’estudiantat diu prou, l’educació no està en venda!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s