PER UN SISTEMA PÚBLIC DE SERVEIS SOCIALS !!

El sistema públic de serveis socials constituïx el quart pilar de l’Estat de Benestar, i té com a premissa el garantir el benestar social de totes les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables, que troben dificultats per a l’exercici dels seus drets socials.

Més del 25% de la població valència, és a dir, una de cada quatre persones, percep anualment atenció dels servicis socials bàsics. Prop de 1.300.000 persones, en la Comunitat Valenciana, es beneficien d’algun dels servicis i programes que duen a terme entitats del Tercer Sector d’Acció Social, sense comptar a les persones que es beneficien d’accions de Cooperació al Desenvolupament.

Lamentablement, a causa de l’actual situació de crisi econòmica, s’ha produït un considerable augment de la pobresa, que afecta persones i famílies que abans es trobaven integrades i ara es veuen obligades a acudir a l’ajuda dels servicis socials per a cobrir les seues necessitats bàsiques.El percentatge de persones que viuen en situació d’exclusió social en la Comunitat Valenciana no ha parat de créixer en els últims tres anys, també augmenta la pobresa i la fam en el món, on 1.400 milions de persones es troben en condicions d’extrema pobresa.

D’altra banda, cal destacar que prop del 90% de les prestacions de serveis socials del sistema públic està privatitzat, a través d’un complex sistema de convenis, subvencions, concerts, etc. Esta forma de finançament dificulta l’estabilitat del Sistema, i s’afigen altres factors que posen en greu risc l’Estat del Benestar: la situació d’impagament actual de l’Administració valenciana, els retalls pressupostaris, la supressió de recursos assistencials i els canvis en les formes de contractació de servicis socials.

L’actual política de l’Administració valenciana representa un greu retrocés de l’Estat del benestar i de les polítiques de cohesió social posades en marxa durant les tres últimes dècades a Espanya.L’Estat i el Consell incomplixen el pacte social establit a través de diferents normatives i documents legislatius. Ho incomplixen al no garantir drets socials conquistats i al no facilitar els mitjans necessaris per a mantindre el sistema públic de serveis socials que complementa les accions de les administracions amb les persones més vulnerables.

Per la defensa d’un sistema públic de serveis socials que garantisca els drets de la ciutadania, especialment, de les persones en situació o risc de pobresa o exclusió social, es crea la present Aliança en la Comunitat Valenciana, que recolza al seu torn la cooperació al desenvolupament en els països del Sud.

OBJECTIU:

El nostre objectiu és garantir el compliment de les lleis i dels drets de la ciutadania davant de l’actual situació de crisi i en particular dels drets dels col·lectius més vulnerables.


REIVINDIQUEM:

  • Que el Sistema Públic de Servicis Socials, com a quart pilar de l’Estat de Benestar, siga reconegut com una part fonamental del sistema de protecció i siga finançat i gestionat adequadament amb un augment pressupostari no subjecte a cap tipus d’inestabilitat i que no es privilegie el pagament del deute públic enfront de la inversió en polítiques socials.

  • Que el gasto en serveis socials siga considerat com a inversió ja que promou la integració i el desenvolupament humà a través del sistema públic de serveis socials, alhora que crea ocupació i fomenta la participació ciutadana.

EXIGIM:

  • El reconeixement dels drets subjectius associats als serveis socials i la conseqüent assignació de pressupostos reals per a l’exercici de dits drets per part de tots els ciutadans i ciutadanes.

  • Una Nova Legislació que assegure l’estabilitat financera del sistema públic de serveis socials i permeta el desenvolupament de polítiques socials de llarg abast.

  • El pagament immediat del deute i retards de les administracions públiques amb els beneficiaris en l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania de la Comunitat Valenciana o de la Llei de Dependència, entre altres i amb les Entitats d’Iniciativa Social i empreses prestadores de servicis que es troben en una situació de màxima precarietat com a conseqüència del dit deute.

  • La creació de mecanismes d’interlocució amb les administracions públiques per a assegurar la protecció als col·lectius més vulnerables.

  • Descargate el panfleto para difusión abajo
  • PANFLET02

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s