Entrevista : Carles Enguix

Septiembre 2011

Cantantes y cantautores hay muchos , pero muy pocos comprometidos con la problematica social  de su barrio , de su gente , de sú tiempo…

Radio Malva , sabe de uno  y quiere compartirlo con todos y todas .

Les presentamos a Carles Enguix :

 Carles Enguix 

musico : comprometido con sú tiempo

Comence integrant-me en grups de Pop-Rock, normalment formats per quatre o cinc membres on jo sóc el cantant i compositor cantant en castellà i en anglés, també col·labore

en la Coral Femenina de l’Institut de Batxillerat de Natzaret  a València; això passa al

voltant dels anys 1967-69.

radios (248)

LA RADIO que te quiere...

Com a grups de PopRock actuem en casals d’associacions culturals, facultats de la

Universitat  de València, centres culturals i en algun club de València; posteriorment desapareixen els grups i forme un duet amb un dels músics dels grups anteriors.

Funcionem només que un parell d’anys amb actuacions també  en espais d’associacions culturals i Universitat  de València i  participant al primer Festival Universitari de Música

Pop celebrat també a València; seguidament continue jo sol, actuant en solitari en festivals

de cançó en castellà fins l’any 1973 que abandone les actuacions en directe i passe uns deu

anys sense actuar.

Després cap a l’any 1983, torne a reemprendre les actuacions, ara en valencià, actuant acompanyat de músics com Nacho Mañó, Ximo Tébar, Ximo Caffarena, Ricardo Belda, Joan Laroda, Luis Lario, Vicent Lluís Fontelles. Músics que en aquells anys comencen a despuntar com a professionals i actuem  en diversos pobles i ciutats valencianes contractats normalment per ajuntaments i de vegades en concerts patrocinats per la Conselleria de Cultura dins de cicles en instituts i escoles i municipis, i també en concerts de promotors privats.

Posteriorment, per manca de demanda d’actuacions, passe una època en que sense músics i en solitari, emprenc una sèrie de concerts actuant en llocs com pubs i locals d’associacions culturals encara que també en diverses cadenes de ràdio i televisió, com  en RNE a València al programa “De Dalt a Baix”, Ràdio Peninsular de València, Catalunya Ràdio, Aitana TVE a València i TV Municipal de Puçol. Fins arribar al 2005 en què forme el grup “Carles Enguix i O3” des del Pop-Rock-Soul que, fusionats, formen una manera de fer música o una marca musical que jo anomene “ESCATLEM” encara que també bec del Blues i el Folk junt a algunes impregnacions del Jazz, que són els corrents en bona part de la Música Negra que sempre m’han acompanyat i ara amb músics, també com abans, de l’escena de tots aquests estils. Actualment ja tenim tres treballs al mercat, -si comptem l’anterior titulat “Estima”, editat abans de crear la banda “Carles Enguix i O3”-, “A tres quarts de cinc” que fou el segon i, el darrer i tercer Cd, titulat “LÒGIC”, que espere que impacte entre el nostre públic.

voces meridianas

martes 20.30

Voces Meridianas /Programa de Radio Malva

En este programa nos acompaña Carles Enguix un músico universalista de El Cabanyal. Nos presenta su nuevo CD-Logic en directo. Hablamos con él también acerca de la situación actual del barrio, afectado por un proyecto especulativo del Ayuntamiento de València, en forma de Avenida que podría destruir 1650 viviendas. En El Cabanyal se están celebrando actualmente la XIII edición de Portes Obertes, en esta edición se exponen dentro de las casas afectadas testimonios de habitantes del barrio ilustrados por diferentes artistas y compilada en un libro-Benvinguts al Cabanyal editado por la editorial Media Vaca, entregamos una entrevista realizada a uno de sus participantes Vicente Ferrer.

+ info

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s