S.O.S. Parke Alcosa ::: MANIFESTACION 9 Febrero 2012

Comunicat de premsa de S.O.S Park Alkosa i convocatòria de manifestació.

 El proper dijous 9 de febrer es compleixen 92 dies d’estada i lluita a València dels col·lectius del Park Alkosa.
Es va començar amb una presència testimonial a la plaça del 15-M i durant més d’un mes es va mantenir una actitud de resistència enfront de la pressió de la policia (municipal i nacional). Després d’aquest període i després d’una ascendent trajectòria de solidaritat es va fer un pas cap endavant traslladant la presència diària a les mateixes portes de la Generalitat amb l’objectiu de fer visible el conflicte davant els responsables de solucionar-ho i davant del públic en general. En la mateixa porta d’aquesta institució es va declarar que la Plaça Manises començaríem a anomenar-la Plaça de la Trinxera.

8
Com això no va ser suficient per trencar el bloqueig informatiu i el de la negociació, es va iniciar una fase ofensiva a la lluita. Es va iniciar una vaga de fam que se sumava a l’estada indefinida als carrers de València. El dia 22 de desembre la van iniciar dos companys durant 16 i 22 dies cadascú. Després de la ocupació de la Catedral de València es va negociar una estada per als vaguistes, però després de tot just una setmana, el Dean de la Catedral va reclamar a Govern Civil la presència de la policia per desallotjar (per la força si calia) el petit local que va cedir a contracor al principi, cosa que va succeir després de quatre hores d’aclaparament policial i dels capellans de l’edifici de l’Arquebisbat. Aquest desallotjament ens deixava a la inclemència del temps però va estimular la necessitat de continuar amb la vaga de fam. Vam tenir llavors que fer un altre pas important: Ocupar l’Antiga Universitat del C / la Nau i després d’una àrdua negociació es va aconseguir una modesta però bona acollida pels responsables del recinte. Allà, els primers vaguista van haver d’abandonar la vaga en estar al límit del seu aguant, i després de ser traslladats a l’Hospital van deposar la seva valenta aptitud.
El relleu el va prendre Toni Valero que amb data 9 de febrer complirà 27 dies en vaga de fam.
A dia d’avui, estem en un procés de desbloqueig de la negociació amb les diferents administracions responsables com a conseqüència de la pressió realitzada i el treball exercit pels diferents col·lectius que componen SOS Parke Alkosa, (diverses comissions del 15-M, com la de salut , jubilats i pensionistes, Assemblea contra la desocupació, diferents plataformes pels drets socials, organitzacions polítiques extraparlamentàries, persones a títol individual, etc, etc.) que va trencar la mordassa mediàtica i va generar un corrent de sensibilització humana i social cada vegada més gran.
A conseqüència d’aquesta tasca es van sumar els i les Parlamentaris d’EU i Compromís posant al servei del poble les institucions, obrint una porta institucional a la reivindicació en defensa dels drets humans i el dret a decidir i col·laborant a la pressió informativa del conflicte.
Aquest proper DIJOUS DIA 9 DE FEBRER A LES 19 h fem una convocatòria molt més àmplia per tal de mostrar la màxima contundència i solidaritat en un moment i una conjuntura social que pot ser determinant per resoldre el conflicte.
Per això fem una crida als sindicats de classe i sindicalistes de base, a les assemblees i col·lectius socials solidaris i de lluita, a les diferents plataformes pels drets socials, a les organitzacions polítiques i a la ciutadania en general perquè acudiu a aquesta cita de resistència i dignitat.
Tots i totes som Park Alkosa!!
Signat: S.O.S Park Alkosa.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s