Juan Pablo Torroija ::: L’Audiència de Girona ordena reabrir la investigació per la mort als calabossos

# Radio Malva, denunció desde el primer momento la brutalidad policial que provocó la muerte en comisaria de esta persona. Hoy la Justicia aprueba la reapertura de la causa, reclamada por los familiares de Juan Pablo, conjuntamente con diferentes organizaciones de Derechos Humanos.

Nota publicada por (((RM))) en el mes de Agosto 2012:

La crisis española : violencia y muerte # la muerte de Juan Pablo Torroija (Argentino)

Reapertura de la causa

Fuente: Setmanari Directa.

Juan Pablo Torroija, un home argentí de 41 anys, va morir el passat 14 de juliol en 

estranyes circumstàncies a una cel·la de la comissaria de la policia municipal de Girona. El relat oficial dels fets narrat per l’alcalde convergent Carles Puigdemont i que parlava d’un suïcidi inevitable, va servir per exculpar responsabilitats entre els agents que s’encarregaven de la seva custòdia. El jutjat d’instrucció 4 de la ciutat va donar carpetada al cas i en va ordenar l’arxiu provisional el 2 d’agost. Avui el cas ha donat un tomb. 

  • La secció tercera de l’Audiència de Girona ha ordenat la reobertura de la investigació per indicis de responsabilitat penal per negligència dels agents de custòdia, segons ha informat l’advocat de la família, Benet Salellas. Ana Sol Torroija (germana) i Elida Domínguez (mare) van recórrer l’auto de sobreseiment i ara un òrgan judicial superior els ha donat la raó. Els raonaments emprats per Fátima Ramírez, magistrada ponent de l’auto, són molt durs i apunten una tergiversació dels atestats que en un primer moment van elaborar els comandaments de la policia municipal. Literalment diu: “Les imatges enregistrades mostren l’existència del que sembla ser un primer intent de suicidi per part de Juan Pablo Torroija Domínguez, un extrem que és totalment omès en l’atestat i també per la jutgessa de primera instància que va ometre els recursos de reforma”. El tribunal ha tingut accés a les gravacions de les càmeres de videovigilància de l’interior de la cel·la i del passadís de la galeria de calabossos, on es pot veure que un agent de la policia municipal va ser testimoni de com Torroija va provar de suicidar-se sense aconseguir-ho, i malgrat això no va prendre cap mesura cautelar per evitar el fatal desenllaç. Fou el segon intent de suïcidi el que sí va acabar amb la seva vidaAna Sol, germana de Juan Pablo Torroija, va recórrer l'arxiu de la investigació   ROBERT BONETAna Sol, germana de Juan Pablo Torroija, va recórrer l’arxiu de la investigació ROBERT BONET

. Aquest relat mai s’havia conegut fins ara i, encara més, la policia municipal, el regidor de seguretat i l’alcalde Carles Puigdemont sempre havien explicat que la mort de Torroija havia agafat per sorpresa els agents. La resolució judicial forçarà que l’ajuntament investigui uns fets que donava per tancats. El proper pas serà l’admissió de les diligències de prova proposades per l’advocat de l’acusació particular.


+ info

http://casojuanpablotorroija.wordpress.com/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s