Els llauradors de Godella per un Sant Isidre reivindicatiu

Horta 2L’horta de Godella ha aparegut hui sembrada de cartells reivindicatius sobre el malestar dels llauradors amb la situació d’abandó de l’horta.

Aprofitant la celebració local de Sant Isidre Llaurador els “agricultors i agricultores de Godella” han omplit els camins d’accés a l’horta de frases reivindicatives sobre alguns dels problemes que els fan cada dia més desagradable el treball diari en l’horta.

La falta de seguretat i vigilància, els robatoris de maquinària i collites constant, la presència d’animals solts i la “invasió d’excrements” i camps trepitjats, l’absència d’inversions, la falta de rendibilitat crònica de les collites i altres qüestions semblants han sigut plasmades en versos curts sobre grans cartells.

Els llauradors acaben arremetent amb versets satírics contra la indiferència de totes les institucions, des de l’Ajuntament, passant per la Diputació fins la Generalitat i la classe política en general que en els seus discursos són unanims en la “defensa del patrimoni de l’Horta” però que després en la seua gestió diària ni dediquen recursos ni polítiques decidides per ajudar als llauradors que al remat són els que mantenen l’Horta viva i verda.

Tots els polítics s’omplin la boca d’Horta Verda, però passades les eleccions els llauradors els importen una merda, es pot llegir en un cartell o

Furten les collites i roben la ferramenta,

se’ns caguen i trepitgen els camps,

i tenen la poca vergonya de dir-nos que l’Horta és mooolt important!!!

Com voleu que mantinguem l’Horta Verda si l’ompliu de merda?!

Prepareu pressuposts molt participatius,

digueu que defeneu l’Horta

a l’agricultura pressupost zero,

mireu si vos importa!

Estes i altres frases per l’estil són el reflex del sentiment d’uns llauradors que es manifesten molestos amb el fet que la festivitat de Sant Isidre només servisca per fer processons i dinars de germanor quan el malestar per la situació d’abandó és el sentiment generalitzat dels pocs llauradors que van quedant a Godella.

280x300_disenosocialSC

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s