VALENCIA ::: El Contrast ?

ElContrast.org és un espai que considerem necessari per a donar veu als moviments socials de València i rodalies. El projecte que es vol dur a terme amb aquesta web està a mig camí entre la xarxa i el carrer, no deixem de banda la xarxa com espai de difusió de gran importància en l’actualitat, encara que considerem que no pot i no deuria substituir una acció més real i efectiva i menys virtual.
Entenem per contrainformació la difusió de notícies i reflexions que van en contra del pensament únic, és a dir, de totes les “veritats inqüestionables” que desde xiquetes hem de repetir. De la mateixa manera que cal crear alternatives al mode de vida capitalista, cal trobar alternatives a la seua informació, i en aquest sentit posem a disposició El Contrast com a mitjà per difondre aquestes iniciatives.
Després d’uns anys de funcionar amb el blog de l’infopunt, vam veure que allotjar el blog a Blogspot (plataforma propietat de Google) ens limitava tant en sentit tècnic, pel mode de funcionament dels blogs gratuits; com en sentit “polític”, pel que suposa usar els serveis d’una multinacional de la informació per a dur endavant un projecte contrainformatiu que pretén, precisament, no dependre de mitjans aliens i ser tan autònoma com siga possible. Per tant, decidirem començar un nou projecte fora del seu control. No volem dependre de cap empresa ni institució per allotjar els nostres projectes, pel que buscàrem un servidor que ens brindara la llibertat i la seguretat que creiem necessària, a més d’una afinitat política pel que fa a la manera de funcionar (espiv.net ens ha facilitat els mitjans, un col·lectiu grec que dóna suport informàtic a diferents moviments socials).
El Contrast no és un col·lectiu a banda dels moviments socials, sino que està unit a ells, per tant animem a les persones que s’estan organitzant en la lluita contra el capitalisme a fer ús d’ell. No som especialistes de la contrainformació ni volem ser-ho , només hem creat una ferramenta que ens agradaria que fós cosa de totes.

Fuente : http://www.elcontrast.org

_ (3)DGD

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s