Pobles de la Mar #002. Felip Bens

 

8411449655770_MD   Pobles de la Mar és un programa d´entrevistes de Ràdio Malva. Cada quinze dies un personatge significatiu de la zona passarà pels nostres micròfons.
Felip Bens va nàixer al Cabanyal el 1969. És periodista, escriptor, editor i, podríem dir, un incansable promotor cultural. L’estima pel seu poble -a ell no li agrada dir barri- l’ha dut a elaborar obres monogràfiques sobre assumptes i problemàtiques ben cabanyaleres.

descarga audio: http://www.ivoox.com/pobles-mar-002-felip-bens-audios-mp3_rf_9642797_1.html

Va ser coordinador del llibre «Cases del Cabanyal. Modernisme valencià per al segle XXI». L’obra recull totes les façanes amb rajoles d’aquell modernisme popular de finals del XIX i principis del XX tan característic de l’espai. Elements claus perquè El Cabanyal fora declarat BIC, Bé d’Interès Cultural, el 1993. Consideració que, alhora, va fonamentar l’ordre del ministeri de Cultura de desembre de 2009 que frenà la prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez i, per tant, la desaparició del Cabanyal. Felip Bens és coautor de «La cuina del Cabanyal i dels pobles mariners de la ciutat de València», un recull de gastronomia i antropologia, dos fets vitals impossibles de dissociar. I coautor també dels quatre volums de «La història del Llevant Unió Esportiva». Finalment, ha escrit i reescrit un novel·la, que va per la segona edició, «El cas Forlati». És la història de Larry Forlati, qui, després de faltar sa mare, torna a València i establix una fallida agència de detectius. Les relacions amb la família destaparan els turbulents orígens del cognom i els lligams entre El Cabanyal i Sicília.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s