Concentració “El Poble Valencià contra la corrupció”

Cab0FNQWAAA4nfi.jpg large

Diumengue 7 de febrer 18h. Pl Ajuntament València

Manifest:

Volem manifestar la nostra inquietud i indignació respecte als següents fets. El poble valencià no és un poble corrupte, per molt que ens vulguen estigmatitzar com a tal des dels poders mediàtics, al contrari, hem patit i estem patint les conseqüències de les polítiques d’austeritat, del robatori i de l’espoliació sistemàtica del patrimoni públic del poble valencià per part d’uns pocs arribistes des de les institucions.

Les classes populars i el poble treballador del País Valencià haurem de pagar un cost molt alt durant generacions per tractar de revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistemàtica, que s’ha donat mitjançat la instrumentalització institucional d’una minoria de dirigents polítics que han pervertit la política i hegemonitzat de manera mafiosa, com una trama criminal organitzada, per tal de delinquir i poder finançar il·legalment el PP, saquejant els diners públics i aprofitant-se’n individualment.

En aquests moments hi ha alguns jutges i jutgesses que s’han arremangat en la lluita
contra la corrupció, però no hem d’oblidar que altres voltes el poder judicial, sovint dirigit des del poder polític, ha mirat cap a una altra banda i ha propiciat de forma directa una certa connivència i impunitat, amb la complicitat d’alguns mitjans de comunicació i alguns sectors servils. Per això, el poble esperem que s’arribe fins al final en la lluita contra la corrupció i exigim que es creen mecanismes de transparència a les administracions, així com que es posen marxa auditories ciutadanes i públiques perquè cap cas, passat, present o futur, quede impune, dotant a la societat valenciana de les eines necessàries per a lluitar contra la corrupció, els corruptes i els agents corruptors propis de l’actual sistema capitalista neoliberal.

Exigim justícia i la depuració de tots els casos de corrupció al País Valencià perquè els polítics que han robat tornen tots els diners, siguen inhabilitats i tinguen les sancions penals corresponents, així com que s’investigue si el finançament il·legal del PP per si es pot invalidar els resultats electorals.

Exigim que les institucions valencianes (Consell, Diputació i Ajuntament) es personen en els processos judicials, com a acusació, per ser la veu de les valencianes i valencians en aquests.

És necessari que la figura de l’aforament polític en casos de corrupció no siga la coartada per a no ser jutjats i condemnats com en el cas de Rita Barberá. Per això, demanem a les Corts Valencianes que convoquen un Ple Extraordinari per revocar el seu nomenament com senadora territorial. Ni aquesta persona ni altres imputades o investigades poden continuar representant el nostre poble en cap institució.

Manifestem la nostra voluntat de continuar treballant per denunciar la corrupció sistèmica i l’espoli continu que pateix la nostra societat. Uns diners que s’han llevat de la cooperació internacional, l’educació, la sanitat, l’atenció a les persones dependents, la lluita contra les violències masclistes i de gènere, la generació d’ocupació… És a dir, han furtat els diners que s’havien de destinar a posar fi a les desigualtats socials i a millorar la vida dels valencians i les valencianes.

Manifestem la necessitat de l’organització i la mobilització de la societat valenciana per denunciar tots els casos de corrupció, vinguen d’on vinguen, i per bastir un ample moviment social que avance envers una societat i un país més lliure i igualitari. Davant la corrupció, tolerància zero.

Per tot això, convoquem des de les plataformes de la societat civil valenciana a la manifestació el diumenge 7 de febrer de 2016, a les 18h a la plaça de l’Ajuntament de València.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s