Crònica del Truenorayo Fest

Aquest cap de setmana el Truenorayo Fest ha arribat en la seva quarta edició a València, després de passar en anteriors edicions pel Port de Sagunt. Las Naves, en aquesta ocasió, ha estat punt de reunió de festi adictes a la recerca de nous formats i grups de segells independents fora dels circuits més comercials, com El Genio Equivocado, un ja no tant petit segell discogràfic de Barcelona que ha apostat des dels seus inicis per grups emergents.

WhatsApp Image 2017-10-01 at 14.19.51

Com en anys enrere, el Truenorayo no ha estat només un festival de música, sinó que ha ofert també tallers, documentals i xerrades sobre temes d’actualitat cultural i musical, en un intent creiem que encertat de fomentar la creativitat i les noves tendències musicals, alhora que reivindicatiu. L’associació cultural Hits Withs Hits, organitzadora del festival i capitanejada per Ada Diez i Lu Sanz, ha sapigut comptar amb la col·laboració de professionals del sector musical i la gestió cultural, aconseguint crear un interessant experiment cultural. Una de les coses que sempre ha caracteritzat aquest festival, és la de visibilitzar a la dona dins el sector musical, una industria clarament dominada per projectes musicals liderats per homes i com no, promoure el panorama més underground. És d’agrair poder assistir a un festival amb una presència femenina tan important. Un 10 en aquest sentit.

Ja entrant en matèria musical, cal destacar l’eclecticisme del seu cartell. Pop, electropop, indie i molt influència punk, una mica de tot i per a tots els públics.
De tot al cartell i al nostre parer destacaven a priori la presència de Joan Miquel Oliver, fundador i vocalista del grup mallorquí Antonia Font, els madrilenys Como vivir en el campo, Kokoshka, Doble Pletina i el sempre singular Joe Crepusculo, els quals sens dubte no van defraudar.
La desil·lusió va arribar de mans de la cancel·lació a última hora i degut a problemes de salut de la seva vocalista, del grup català Les Sueques, una de les sorpreses del panorama independent dels últims anys.
Però no podem deixar de recordar Rata Negra, Lidia Damunt, Museless, Amparito o Mireia Vilar amb actuacions bastant acceptables. Com a contrapunt hem de dir que l’ actuació de Papá Topo i els pseudo Dj’s que van amenitzar el forat deixat per la cancel·lació de Les Sueques, van deixar bastant que desitjar, així com la sonorització del festival en general, aspecte que creiem han de millorar de cara a futures edicions.

Elena Soler – Panorama Cultureta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s