Echale sazón a tus programas

Freesound.org es una comunidad de intercambio de samples o sonidos. Funciona bajo licencia “Creative Commons”, y un modelo colaborativo y de acceso libre. Puedes registrarte y descargar sonidos de su amplia base de datos.

Freesound és una comunitat en línia desenvolupada i mantinguda pel GTM(grup de tecnologia musical) que compta amb una base de dades amb més de 40.000 sons, una comunitat….

de 500.000 usuaris registrats i 15.000 visitants al dia. La pàgina web del projecte ofereix la possibilitat que els usuaris afegeixin descripcions i etiquetes a qualsevol so de la base de dades. Gràcies a un avançat motor de cerca que utilitza tecnologies desenvolupades pel GTM, es poden buscar sons en funció de la seva similitud i d’acord amb les relacions semàntiques que s’estableixen a partir de les descripcions textuals.

Els sons de Freesound són emprats diàriament per prestigiosos centres de recerca d’arreu del món, entre els quals hi ha l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) als EUA o l’Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique (CIRCAM) a França, entre molts d’altres. Produccions artístiques, obres de teatre, melodies de mòbils, pel·lícules de cinema ( Children of men, Alfonso Cuarón), etc. , tots aquests formats creatius han incorporat recentment tecnologia provinent de la comunitat d’usuaris Freesound.

Tot això mantenint el model d ‘accés lliure i col·laboratiu que ha caracteritzat el projecte des dels seus inicis i que permet pràcticament a qualsevol l’ús dels sons de manera gratuïta sempre que l’origen del so sigui explícitament reconegut sota llicència “ Creative Commons Samplig+”.

Font: Universitat Pompeu Fabra, Barcelona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s