ESPAÑA :::Huelga General ::: 14 de Noviembre 2012

Sobradas razones para la convocatorias y razones de CNT, CGT e Intersindical Valenciana

MANIFESTACIÓN 14N Plaza de San Agustín 18:30h

[Huelga General 14N] CNT convoca huelga general contra la reforma laboral, los recortes y el saqueo contra la clase trabajadora

Desde el inicio de la crisis económica, la CNT ha defendido la huelga general como principal herramienta de la clase trabajadora contra los ataques de la banca y la patronal.

Rechazamos la negociación a la que el sindicalismo de concertación llamaba al gobierno para suavizar la reforma laboral tras la huelga general del 29M. Del mismo modo hemos rechazado los planteamientos de la llamada cumbre social, de eliminar sólo los excesos más flagrantes del gobierno del PP, manteniendo el núcleo del sistema económico y político que nos ha colocado en esta situación, así como sus intentos de desviar y dilatar la respuesta social con propuestas inútiles como la exigencia de un referendum.

La dura situación social exige una respuesta contundente, creciente y continuada que rompa ataduras con el entramado político y económico que la ha originado y de la que se beneficia y las complicidades con el mismo.

Tras meses de dudas, CCOO y UGT convocarán huelga general el 14N, arrastrados, de un lado, por el malestar social creciente y la movilización en la calle y, de otro, por las continuas medidas antiobreras de un gobierno al servicio de élites financieras y patronales sin intención alguna de ceder migajas que permitan al sindicalismo institucional justificar su papel.

CNT ha acordado convocar huelga general el próximo 14 de noviembre, y lo haremos de forma diferenciada y con nuestras propias reivindicaciones y planteamientos. Decimos que esta huelga es necesaria pero no suficiente y llamamos a llevarla más allá del guión esteril y frustrante al que nos tiene acostumbrado el sindicalismo institucional.

Nuestro reto es que esta huelga fortalezca la voluntad de lucha y autoorganización de capas cada vez mayores de la clase trabajadora, construyendo la capacidad de impulsar nuevas convocatorias y movilizaciones a nivel global y en los distintos sectores.

Convocamos a la huelga del 14N con voluntad de continuidad. Convencidos de que para enfrentarmos a las élites e instituciones financieras europeas y sus gobiernos títeres, es necesario no sólo impulsar la unidad de clase más allá de los límites artificiales de las fronteras nacionales, como empieza a apuntar la huelga del 14N, sino que debemos romper también con un formato de huelga que está lejos de ser suficiente para enfrentar estas políticas.

Tenemos el reto de ser capaces de ir más allá de paros de 24 horas aislados en el tiempo, más allá de la paralización de la actividad puntual en las industrias y sectores tradicionales, de encontrar formas de interrumpir todo el proceso de producción y consumo, de incorporar a la movilización al conjunto de la clase trabajadora, por precarizada y dividida que esté. Ganar la capacidad de hacer el mayor daño posible a los intereses económicos de la élite empresarial y financiera es el objetivo principal de la huelga general.

Llamamos a organizaciones sindicales y movimientos sociales anticapitalistas a trabajar desde ya por desbordar y dar continuidad la huelga del 14N. A tomar desde ya la calle y las empresas para no abandonarlas.

Hacer que la huelga general deje de ser poco más que un lema, para convertirse en una herramienta real de lucha es nuestro objetivo, y el 14N tenemos que dar el próximo paso para hacerlo realidad, con todas nuestras fuerzas por que nos jugamos mucho.

¡14N Huelga General! ¡A por todas! 


#14nov2012, Vaga General laboral, social, ciutadana i de consum


El proper dimecres està convocada una vaga general contra les polítiques laborals, socials i econòmiques dels governs espanyol i valencià. Aquesta és la segona vaga general convocada en 2012 contra les polítiques d’austeritat imposades per la troica comunitària.

Dimecres 14N tenim una bona oportunitat per dir ben alt i fort que no estem d’acord amb unes polítiques que estan empobrint el país i les persones. Unes polítiques que generen desocupació, pèrdua de drets, supressió de la protecció social, milers de desnonaments, augment de les desigualtats socials, atac als drets de les treballadores i treballadors, dones, joves, migrants i pensionistes. El govern ha aprovat mesures clarament antisocials: reformes laborals, pròrroga de l’edat de jubilació, increments de l’IRPF i l’IVA o retallades en serveis públics com sanitat, educació o protecció social. En el sector privat han tancat nombroses empreses, sovint amb EROs injustificats, deslocalitzant-les o aprofitant la crisi per suprimir llocs de treball o substituir treballadores i treballadors. Els empleats i empleades públics també n’han resultat altament afectats, perquè a més de les mesures globals, se’ls ha volgut responsabilitzar socialment de la crisi i se’ls ha aplicat mesures complementàries com la pèrdua de llocs de treball públics, la flexibilització de les condicions laborals i una disminució significativa de les retribucions amb el 5%, la reducció dels complements de carrera i desenvolupament professional del govern autonòmic, i la supressió de la paga de Nadal.

Aquestes polítiques han portat a una degradació important de l’estat del benestar i a un retrocés dels estàndards del nivell de vida de la classe treballadora. Un atur que afecta el 25% de la població activa, milers de famílies que diàriament perden la llar, col·lectius en situació de dependència o en risc d’exclusió social que han perdut, directament o indirectament, el suport dels poders públics són, entre altres casos, exemples del panorama social que ens queda després de l’aplicació de les polítiques de retallades. Unes polítiques que no han anat acompanyades, sinó més bé el contrari, de mesures que impliquen les grans fortunes, les empreses i els bancs a contribuir solidàriament per eixir de la crisi (amnistia fiscal, rescat de la banca, banc “roín”, fiscalitat no progressiva, etc).

La vaga general és l’instrument més potent de la classe treballadora per aconseguir canvis en les polítiques socials i econòmiques, i el moment social i polític en justifica la convocatòria. Entre totes i tots hem d’aconseguir que aquesta vaga siga un èxit que obligue el govern a rectificar i a canviar la seua política per una altra que servisca els interessos del conjunt de la classe treballadora i la ciutadania.

Aquesta vaga general té el suport del conjunt dels sindicats i de la totalitat d’entitats, xarxes i plataformes socials. És una vaga general social i ciutadana ja que les polítiques del govern afecten també al conjunt de la ciutadania. Per això, les organitzacions socials estan organitzant una vaga social i de consum per visualitzar-la en barris i pobles arreu del país.

La vaga del #14nov2012 és una vaga europea. Està convocada a Portugal, Malta, Xipre, Grècia, Itàlia i l’estat espanyol. N’hi haurà mobilitzacions a França, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Dinamarca, Eslovènia…. És la primera jornada d’acció i solidaritat europea que compta amb el suport de la CES – Confederació Europea de Sindicat -, la Xarxa Europea de Sindicats Alternatius i de Base, de centenars d’entitats i plataformes del conjunt d’Europa. Estem davant d’una mobilització general a Europa contra unes polítiques que afecten a totes les treballadores i treballadors.

I més. La Confederació Sindical de Treballadores i Treballadors d’Amèrica Llatina ha convocat actes de solidaritat en les principals ciutats del continent americà. A més, les diferents confederacions internacionals mundials donen suport a la mobilització.

Companyes i companys, queden poques hores pel dia #14nov2012. Cal fer un esforç per garantir el seu èxit. Totes i tots podem fer xicotets actes que poden servir per fer-ho una realitat: convocar assemblees informatives als vostres centres de treball, entitats o pobles; repartir la propaganda als vostres veïns i veïnes, usuaris dels serveis públics, companys i companyes de treball o de transport públic; portar una enganxina de la vaga en la vostra roba; distribuir la convocatòria a través de les xarxes socials, bústies vivendes… és a dir, fer d’altaveu de la vaga.

A més, cal participar en els piquets informatius. Aquests són legals. Els piquets tenen com objectius informar les treballadores i treballadors dels motius de la vaga i de suport a aquells treballadores i treballadors que pateixen la coacció dels empresaris.  En tots els centres de treball, barris i pobles s’estan organitzant piquets. Participeu i recordeu que no heu de caure en provocacions dels patrons ni de la policia. No paga la pena.

El dia #14nov2012 estan previstes centenars de concentracions i manifestacions. Participeu. En tots els pobles i barris estan convocades. Porteu roba còmoda i queviures per evitar consumir. També enganxina i propaganda del sindicat per repartir-la. Aquest material el podeu aconseguir a les seus o en la web.

Per la vesprada del #14nov2012 estan convocades manifestacions a Alacant, València, Castelló i Alcoi. Cal acudir. Feu-ho amb antelació. Busqueu el bloc de la Intersindical Valenciana per garantir que es visualitze la nostra presència.

Companyes i companys, entre totes i tots podem aconseguir que els objectius de la vaga siguen una realitat i que el malestar davant de les mesures del govern siga evident el #14nov2012. La història ha demostrat que la lluita, la mobilització serveix per millorar les condicions de vida de les treballadores i treballadors i de la ciutadania.

Companyes i companys, el #14nov2012, totes i tots a la vaga!

Per quins motius la convoquem?


El govern espanyol està imposant tota una sèrie de mesures laborals, socials i econòmiques contràries als interessos de les treballadores i treballadors i de la ciutadania. Aquestes mesures suposen l’aplicació d’un programa d’ajust per pagar el deute de la banca i de les empreses, els causants de la crisi, a costa dels diners del conjunt de la població. És a dir, el 99% anem a pagar el deute de l%.
A més, el govern espanyol, també el valencià, estan aprofitant aquesta situació per aplicar les seues polítiques neoliberals. Una polítiques antisocials que pretenen la destrucció de l’incipient estat del benestar i empobrir la població per tindre una mà d’obra servil i barata. Per això estan aprovant mesures per: abaratir els costos laborals, acabar amb els drets laborals i les prestacions socials, privatitzar els serveis públics –sanitat, educació, dependència, serveis socials, cultura…–, retallar els drets de les dones, pensionistes, joves, LGTB, migants… o recentralitzar l’estat.

Com s’han concretat totes aquestes mesures?


El Partit Popular ha aprovat, des del primer dia del seu mandat i sense tindre en compte l’opinió de la ciutadania, diversos paquets legislatius. Les seues reformes estan afectant a tots els sectors socials i a tota la població. Les mesures més rellevants són: l’aprovació de la reforma laboral; la retallada de les prestacions per desocupació; l’augment dels impostos indirectes – IVA,…- o de la pressió fiscal – IRPF – afectant els sectors socials que menys recursos tenen; la pròrroga de l’edat de jubilació, la congelació de les pensions i l’anunci d’una reforma imminent de les mateixes per disminuir-les i dificultar l’accés a una pensió justa i digna o uns pressupostos de l’estat per 2012 i 2013 força restrictius en els capítols socials.

Com estan afectant aquestes mesures les treballadores i treballadors?


El conjunt de totes aquestes mesures ens han portat a una situació de degradació molt important de les condicions de vida de la població: sis milions de persones aturades, una taxa del 25,8%; tancament d’empreses; reduccions salarials; augments dels Expedients de Regulació d’Ocupació; més de 5 milions de persones que malviuen amb el subsidi de desocupació o amb els 450 euros; milers de persones que perden el seu habitatge; persones sense dret a la sanitat o l’educació; emigració de la gent jove…
Al País Valencià, la situació no és millor, tot el contrari, com exemple estan les més de 700.000 persones desocupades, una taxa del 27% o el fet de liderar els desnonaments al conjunt de l’estat.
Tot açò, és una mostra de les conseqüències sobre la població de les polítiques del PP.  Unes polítiques que estan empobrint les persones i arruïnant el país.

Com ha actuat el govern davant els responsables de la crisi?


El govern ha injectat quantitats molt importants de recursos públics a la banca sense depurar les responsabilitats dels seus gestors, molts d’ells vinculants al mateix partit o facilitadors de crèdits i negocis a empreses que l’han finançat. No només això, ha promulgat una amnistia als defraudadors fiscals i continua mantenint una pressió fiscal injusta que no grava a les grans fortunes i permet situacions com la tributació del 1% de les SICAV.

I la sanitat?


En l’àmbit de la Sanitat també s’han vingut adoptant una sèrie de mesures que situen en greu risc el sistema sanitari universal i gratuït que tants anys va constar construir, reduint els nivells de prestació i deteriorant les condicions laborals i salarials de persones que hi treballen: eliminant la universalitat, obrint la porta a l’exclusió en l’atenció sanitària a les persones més desfavorides, deixant de ser la salut un dret per a convertir-se en un privilegi; establint el re-pagament sanitari en medicaments, pròtesis i transport sanitari no urgent, aprofundint en la mercantilització de la salut i introduint un plus de sofriment a qui ha de fer ús d’aquestes prestacions; modificant els criteris de gestió dels diferents departaments sanitaris, introduint la iniciativa privada en la gestió i aplanant el camí a la privatització de la sanitat; retallant les plantilles en totes les àrees hospitalàries, de vigilància de la salut, administratives, auxiliars, etc; retallant les condicions salarials, laborals i socials dels professionals de la sanitat.

Les polítiques del govern afecten a l’educació?


Si, les reformes en l’àmbit de l’Educació estan suposant un greu deteriorament de la qualitat educativa i una agressió sense precedents cap als drets de les treballadores i els treballadors de l’educació: massificació en les aules; retallades de plantilles; precarietat laboral; reducció de salaris; augment de les taxes universitàries; disminució de beques; empitjorament de les condicions laborals; desmantellament dels serveis educatius públics o reducció a la seua mínima expressió de les ofertes d’ocupació pública.
El govern està atacant el sistema educatiu públic per convertir-lo en subsidiari del privat. Pretén una escola pública assistencial, barrar el pas de les persones treballadores a l’educació i perpetuar les desigualtats socials.

I en les administracions públiques?


En l’àmbit de les Administracions Públiques s’han adoptat mesures, com el Reial Decret 20/2012 i l’aprovació de diversos plans d’ajustament, que suposen un greu deteriorament en els serveis públics que es presten i en les condicions laborals, salarials i socials de les funcionàries i els funcionaris i el personal laboral.
Les mesures aprovades pel govern es concreten en: vulneració de la llei, és a dir, l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públics, aprovat per ampli consens de tot l’arc parlamentari el 2007;  substitució del dret a la negociació col·lectiva per la imposició autoritària; supressió de la paga extraordinària de Nadal del personal empleat públic; destrucció d’un important nombre de llocs de treball públics; augment de la jornada de treball; deteriorament de les condicions de treball quant a permisos i vacances; acomiadament massiu del personal laboral, fix i temporal (completat pel Reial Decret 1483/2012, de 29 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament dels procediments d’acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada) i acomiadament del personal funcionari interí.

I en altres sectors?


El govern espanyol va aprovar la reforma laboral i de negociació col·lectiva, sota el nom de “Reial decret Llei de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral”. Aquesta reforma ha suposat una agressió sense precedents als drets laborals de les treballadores i treballadores que s’ha concretat en aspectes com: facilitar i abaratir els acomiadaments; afeblir la negociació col·lectiva possibilitant que les empreses es desvinculen dels convenis col·lectius; modificar la contractació per a afavorir els interessos de la patronal; augmentat la flexibilitat laboral o potenciar les ETTs com a agències de col·locació. A més, aquesta reforma ve acompanyada de la revisió del sistema de pensions amb un augment de l’edat de jubilació fins als 67 anys i del còmput d’anys treballats per a calcular la seua quantia que suposarà la seua reducció. I com sempre tots els passos sobre congelació salarial, augment de jornada, reducció de salaris, eliminació de pagues, etc… en el sector públic,sempre acaba reproduint-se en l’àmbit privat, i quasi sempre amb més incidència.
Les polítiques dels dos governs afecten a tots els sectors socials, sense exclusió. Les retallades, quan no la supressió de les partides destinades a persones depenents, polítiques d’igualtat, cooperació internacional, la introducció de les taxes judicials, la reforma de la llei de l’avortament, la privatització del transport públic, l’expulsió de les persones migrants…. són alguns dels exemples sobre com el PP està acabant amb els nostres drets individuals o col·lectius.

Podem oposar-nos a unes polítiques d’un partit que va guanyar les eleccions?


I tant!. És cert que el PP va guanyar les eleccions generals i les valencianes. Ara bé, si llegim el seu programa electoral no trobarem les mesures que està aplicant des del dos governs. Va anar a les eleccions amagant les seues veritables propostes. A més, en molts casos, està fent tot el contrari del que va escriure o dir. Podem posar com exemples tot el referit al dret a l’educació, sanitat o pensions.
Ens trobem davant d’un frau democràtic. Una frau a la ciutadania. Per això demanem al President del govern espanyol la convocatòria d’un referèndum sobre la seua política. Les ciutadanes i ciutadans tenim dret a decidir sobre el nostre futur i sobre les polítiques que s’apliquen.

I el govern valencià?


El govern valencià és submís amb les directrius marcades per Madrid. El President Fabra ha estat des del primer dia aplicant les mateixes polítiques que Rajoy. Tots dos comparteixen els mateixos interessos, els dels poderosos.
El 5 de gener es va aprovar el Decret-Llei 1/2012 que suposava un greu ajust i atac a les persones que treballen al sector públic valencià: reducció jornada laboral del personal interí i laboral temporal a 25 hores i reducció de retribucions proporcionalment; nomenaments del professorat interí, especialista i de religió, fins al 30 juny; no pagament del 25% del salari a les incapacitats temporals; suspensió del pla de pensions (0,3% de la massa salarial); paralització i reducció del 50% dels sexennis del personal docent; restricció en la concessió de la reducció de jornada del personal docent; reducció de la carrera i desenvolupament professional del personal sanitari: 50% de reducció dels complements; eliminació de les ajudes socials; reducció dies moscosos i dels dies addicionals de vacances per antiguitat i eliminació dels dies compensatoris i no pròrroga de les jubilacions.
A aquestes mesures cal afegir altres que afecten al conjunt de la població valenciana: privatització de part de la gestió de la Sanitat; augment de les ràtios en les unitats docents en primària i secundària; augment de les hores lectives en secundària; eliminació o reducció de programes educatius; reducció de les beques de menjador; reducció del transport escolar o restricció en la concessió de la declaració de dependència, enduriment de les condicions i retards injustificats.

Companyes i companys, el #14nov2012, totes i tots a la vaga!

GIF 3 Radio M (1)

8efd0-_2d

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s