Vuit estudiants seran jutjades per la seva participació a la #PrimaveraValenciana

Compañeras y compañeros,primavera-300x215

Somos un grupo de diez personas pertenecientes a varios colectivos que hace ahora casi dos años, sufrimos la represión policial en aquellas jornadas conocidas como «la primavera valenciana». El próximo día 17, se celebrará nuestro juicio. Un juicio que no nos juzgará por nuestros actos, si no por nuestras ideas. Un juicio que es todo un símbolo de la criminalización de la protesta social. Un juicio que pretende alertar y desanimar a todos el que alcen la voz.

Os pedimos que el martes día 17 de Septiembre nos acompañéis en la Ciutat de la Justícia, a las 11 de la mañana. Nos hará falta vuestro apoyo. Para demostrar que desde de aquellos días de febrero hasta hoy la lucha a las calles ha sabido perseverar a pesar de las innumerables agresiones, identificaciones, sanciones y detenciones a las que los movimientos sociales hacen frente cada día. Para demostrar, una vez más, que NO TENEMOS MIEDO… Para reivindicar, en definitiva, parte de nuestra memoria colectiva.

Nuestras voces no se han callado, la represión no nos ha parado. Ningún olvido, ningún perdón, ninguna condescendencia…

esdeveniment facebook: https://www.facebook.com/events/1409007342660188/
<cartelPV.jpg>

Info del judici:http://www.primaveravalenciana.info/2013/09/12/vuit-estudiants-seran-jutjades-per-la-seva-participacio-a-la-primaveravalenciana/

Mentre que cap policia ha estat condemnat per la repressió exercida, les joves s’enfronten a penes que podrien suposar importants multes econòmiques fruit del judici de faltes per desobediència, desordres públics i lesions a policies

Vuit de les joves detingudes durant la primera jornada de l’anomenada ‘Primavera Valenciana’ ara fa més d’un any i mig seran jutjades el pròxim dimarts 17 de setembre a la Ciutat de la Justícia de València. Si bé va ser la detenció d’un estudiant de l’IES Lluís Vives la que va desencadenar el moviment, les detencions d’aquesta primera jornada de protesta van ser les que van contribuir a augmentar la indignació de les manifestants que, al llarg d’una setmana, van protestar per l’alliberament de les persones detingudes i per un ensenyament públic i de qualitat, protagonitzant un dels episodis de mobilització més destacats de la història recent del País Valencià.

Les dures imatges de la repressió policial durant aquells dies de febrer de 2012 resten a la memòria col·lectiva de tothom. El record de les càrregues, dels cops de porra i de la violència emprada pels agents van fer la volta al món gràcies als mitjans de comunicació, igual que les declaracions del cap superior de la policia a València, Antonio Moreno, referint-se a l’estudiantat com “l’enemic”, paraules que van donar lloc a un dels lemes més emblemàtics de la protesta: “Som el poble, no l’enemic”. El moviment social que es va generar durant aquella setmana va aconseguir treure al carrer no només joves estudiants, sinó molts més sectors de la societat valenciana com ara pares, mares i docents que van contribuir amb la seva mobilització a donar una imatge de compromís i fermesa davant la repressió viscuda.
La repressió durant la ‘Primavera Valenciana’ va tindre com a conseqüència fins a 29 persones detingudes i més de 230 multes per via administrativa, la majoria d’aquestes imposades a joves que van ser encerclades per la policia i identificades una per una mentre reclamaven, a les portes de la comissaria de Sapadors, l’alliberament de les vuit detingudes durant la primera jornada de protestes. Ara, aquestes vuit estudiants (6 nois i 2 noies) seran jutjades per faltes i s’enfronten a multes quantioses que poden ascendir a milers d’euros en el seu conjunt.

Durant aquells dies tampoc no es va comptabilitzar el nombre de persones ferides, però els serveis d’urgència de la capital del Túria van atendre desenes de joves que arribaven amb contusions i ferides de diversa consideració, tal i com demostren els nombrosos parts de lesions mostrats per manifestants. Es va arribar a parlar de la irrupció d’agents de la Policia Nacional espanyola als centres hospitalaris per tal de requisar els informes mèdics sobre les suposades agressions.

Mentre ara, un any i mig després dels fets, es jutja aquestes vuit estudiants, cap dels policies que va participar en la contenció de les protestes ha estat condemnat. Diversos jutjats de València han absolt a membres de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) que havien estat denunciats per maltractaments per part d’alguns manifestants al no considerar-se provada l’acusació.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s