L’Horta amenazada de nuevo. 20.000 Alegaciones contra el PGOU.

Diferents col·lectius van presentar ahir 24 de febrer, més de 20.000 al·legacions al Pla de reordenament urbà promogut per l’ajuntament de València. El Pla preveu la destrucció de part de l’horta que va resistir els pitjors anys de l’especulació immobiliària

SAM_0670
L’horta de Vera és una de les zones afectades pel Pla general d’Ordenació Urbana

La Directa. El termini de lliurament de les al·legacions contra la “Revisió simplificada del Pla general d’Ordenació Urbana (PGOU)” de València va acabar ahir dimarts 24 de febrer. Aquest ha estat un pla dissenyat i aprovat el 1988 pel llavors govern socialista a la ciutat de València i executat posteriorment per l’actual partit al Govern valencià del PP. Centenars d’hectàrees (Has.) d’horta han estat arrasades des de llavors, en honor de l’especulació urbanística, donant pas a la construcció de noves edificacions, avingudes, accessos a la ciutat o l’ampliació del port. Tot un culte al desenvolupament, que ha suposat la pèrdua d’una part del pulmó verd que envolta la ciutat, així com un tresor agrícola i saviesa secular que formava part de la identitat i cultura del poble valencià, com és l’Horta.

La recollida d’al·legacions forma part de la campanya “Horta és futur”, que va iniciar Per L’Horta i a la qual s’han sumat multitud d’entitats cíviques, veïnals i agràries, com les associacions de veïns de Castellar-l’Oliveral, Benimaclet, Campanar i Natzaret-La Punta, entre d’altres. També s’ha adherit entitats com el Tribunal de les Aigües i la Unió de Llauradors, la Denominació d’Origen Xufa de València, grups ecologistes com Acció Ecologista Agró, col·legis oficials com el d’Enginyers Agrònoms, així com un gran nombre de col·lectius socials, estudiantils i universitaris.

Escucha la rueda de prensa realizada por el colectivo Per L’Horta

escuchar / descargar

Entrevista Asociación vecin@s, el PGOU afecta l’horta de Benimaclet

escuchar / descargar

continúa leyendo el artículo en : https://directa.cat/lhorta-de-rita-barbera-una-destruccio-planificada

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s